Bettemand

leneibsen.dk - avl af springhestes billede.

Født d. 06.05.17

Bettemand aka Kasper Klumpfod som han senere blev døbt, blev født med MEGET bløde forben. Ingen havde set noget lignende og ingen havde erfaringer de kunne bidrage med. Så jeg famlede lidt rundt med forskellige metoder, som i mit hoved gav mening for at hjælpe fødderne på rette vej. Desværre kunne der ikke gøres noget for at rette ham op og han blev aflivet knap 2 måneder gammel.
Skulle andre stå i en lignende situation og have behov for at høre mine erfaringer, så er man altid velkommen til at kontakte mig.
Med venlig hilsen
Lene 40584044

08.05 – gips på

11.05 – gips virker slet ikke efter hensigten, så omlægning af gips

12.05 – hen mod aften tænker jeg at jeg ikke har set ham stå meget den dag. 13.05 – viker lidt livstræt, og jeg overbeviser mig selv om at gipsen, selv om den er let, måske er for tung for sådan en lille en. Har i øvrigt rettet sig fint i albuer og knæ. Om eftermiddagen vælger jeg at pille gibsen af. Jeg var lige ved at hyle, der er INGEN bedring af koderne.

13.05 – viker lidt livstræt, og jeg overbeviser mig selv om at gipsen, selv om den er let, måske er for tung for sådan en lille en. Har i øvrigt rettet sig fint i albuer og knæ. Om eftermiddagen vælger jeg at pille gibsen af. Jeg var lige ved at hyle, der er INGEN bedring af koderne.

14.05 – nu meget mere frisk, jeg tror gipsen var for tung

15.05 – Ansager kontaktes og det hele og viser video, de er helt cool, de er helt sikker på at den retter sig af sig selv. Jeg skal give det mindst til han er 6 uger, er der ingen bedring der, så skal jeg komme med ham. Det motion han kan få i boksen og så pak ind i vat så han ikke får trykninger.

27.05 – Har fået fat i nogle super smarte skinner fra et Argentinsk firma, jeg har lånt dem af to erfarne sønderjydske avlere.

04.06 – Selvom Kasper nyder at være højere når han får skinnerne på, så duer de ikke. De har givet voldsomme trykninger på den ene kode også fordi han hopper så meget rundt, når han har dem på.

19.06 – Nogle dage er det ikke særligt sjovt at være hesteavler – i dag var en af de dage! Efter undersøgelse hos Ansager Dyrehospital var dommen klar, og jeg har sagt et sidste Farvel til Kasper.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at han var en stjerne???
Og en af de personligheder man føler sig privilegeret over at have kendt.
Livsmod, livskraft, livsglæde!
leneibsen.dk - avl af springhestes billede. leneibsen.dk - avl af springhestes billede.

De her to billeder, synes jeg, viser både personligheden hos ham og kontrasten.
Når man så hans form, udstråling og attitude var man ikke i tvivl om hans kvalitet, når man så på fødderne, var det svært at tro på hans fremtid.
Han har lært mig meget, og trods tårer og tristhed er jeg glad for at have kendt ham.
Farvel Kasper

Udgivet i Ikke kategoriseret.